Hoe groot moet mijn dakopening zijn voor het plaatsen van een lichtkoepel?

Hoe groot moet mijn dakopening zijn voor het plaatsen van een lichtkoepel?

Voor het plaatsen van een vaste of opengaande kunststof lichtkoepel, een hybride lichtkoepel of een platdakraam heb je steeds een PVC-opstand nodig. 

De pvc-opstand is hittebestendig (uiteraard wel de vlam van de opstand weghouden) en blijft intact tijdens het plaatsen van de dakbedekking.

Dakopening PVC-opstand 16/20 EP:

Met de aftimmergroef sluit u de plafondafwerking naadloos aan: hou hiervoor rekening met 4 cm extra dakopening. Een pvc-opstand 16/20 EP met daglichtmaat B van 100 x 100 cm heeft een dakopening C van 120 x 120 cm indien u geen gebruik maakt van de aftimmergroef. Hou rekening met een dakopening van 124 x 124 cm indien u er wel gebruik van maakt.

Dakopening PVC-opstand 20/00 EP:

Met de aftimmergroef sluit u de plafondafwerking naadloos aan: hou hiervoor rekening met extra 4 cm dakopening. Een pvc-opstand 20/00 EP en 20/00 EP-S met daglichtmaat B van 100 x 100 cm heeft een dakopening C van 100 x 100 cm indien u geen gebruik maakt van de aftimmergroef. Hou rekening met een ruwbouwopening van 104 x 104 cm indien u er wel gebruik van maakt.

De opstand 20/00 EP wordt standaard voorzien van een blank geanodiseerd aluminium profiel (solin) met 4 kunststof (ASA) hoekstukken en wordt, afhankelijk van de afmeting van de opstand, bevestigd met RVS zelftappers met nyplasring. Op deze manier trekt u op een éénvoudige manier de dakbedekking op.

Hieronder kan u de isolatiewaarde van de opstanden in een oogopslag terugvinden.

RELATED ARTICLES