Profiteer van de Vlaamse verbouwlening voor uw renovatieproject

Heeft u een renovatieproject in gedachten? Maak gebruik van de Vlaamse verbouwlening, ondanks de mogelijke wachttijd van enkele maanden. Met al 3.836 aanvragen dit jaar is deze optie enorm populair. Hoewel de lening niet langer renteloos is, blijft ze aantrekkelijk dankzij haar lage rentevoet.

De Vlaamse verbouwlening werd op 1 september 2022 in het leven geroepen om eigenaren te helpen hun woningen en appartementen te verbeteren. Deze lening is bedoeld voor particuliere eigenaren binnen de laagste en middelste inkomensgroepen, en voor verhuurders zonder inkomensgrens.

Ondanks de rente van 2,25%, blijft de verbouwlening zeer aantrekkelijk. Ter vergelijking, de rentevoet voor een klassieke renovatielening zit vandaag de dag boven de 4%. Energieleningen kunnen iets goedkoper zijn, maar hun rente is toch zelden lager dan 3,89%.

Wat betreft de verwerkingstijd, de gemiddelde doorlooptijd van alle behandelde dossiers sinds 1 september vorig jaar bedroeg 103 dagen. Deze wachttijd kan variëren afhankelijk van het Energiehuis waar de aanvraag werd ingediend. Voor aanvragen die sinds januari werden ingediend en al zijn goedgekeurd, werd een doorlooptijd van slechts 74 dagen geregistreerd.

Als u van plan bent een aanvraag in te dienen, kunt u een lening aanvragen voor werken die noodzakelijk zijn of uw pand energiezuiniger maken. Dit kan variëren van renovatie van het dak, de buitenmuren, de vloeren, funderingen, ramen en deuren, tot installatie van een (hybride) warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler of condensatieketel op gas.

Zelfs met een mogelijke wachttijd van enkele maanden, blijft de Vlaamse verbouwlening een uitstekende optie om uw verbouwingsproject te financieren. Bezoek de website van het Energiehuis om uw aanvraag te starten.

RELATED ARTICLES